Köyhältä köyhälle, osa 2

Kirjoitimme tiistaina köyhyydestä. Ja kiitos teidän, rakkaat lukijat, tarinamme saa nyt jatkoa. Tiistainahan lupasimme lainata seuraavat 25 dollaria hyvään tarkoitukseen heti, kun uutiskirjeitämme on tilattu 25 kpl – taala per tilattu kirje siis.

Tilauksia kertyikin huima määrä, ja vaadittu 25 tilausta tuli täyteen heti tiistain aikana, joten tuhannet kiitokset jokaiselle teistä!

Uusi lainamme lähti liikkeelle eilen, ja sen määränpää on jo toistamiseen Filippiineillä. Liberty on 48-vuotias neljän lapsen äiti, joka pyörittää prepaid-puhelinliittymien latauskioskia. Lisäksi osa hänen elannostaan tulee elintarvikkeiden myynnistä.

Liberty on tehnyt latausbisnestä jo viisi vuotta, ja hommat luistavat niin hyvin, että tämä uusi, kokonaisuudessaan 625 dollarin laina, on hänelle jo 24. Kiva-organisaation kautta myönnetty mikroluotto. Edelliset 23 lainaa hän on ottanut – ja maksanut ajallaan takaisin – koska haluaa kasvattaa myyntiään sekä säästää rahaa, jotta voi myöhemmin laajentaa bisneksiään ja turvata lastensa tulevaisuutta. Kannatamme tällaista pitkäjänteistä ajattelutapaa, sillä se on mielestämme osoitus piilevästä neroudesta, ellei jopa nerouden suora indikaattori.

Mutta Liberty valikoitui toisen lainamme saajaksi muistakin syistä. Ensinnäkin bändimme jäsenistä juuri Johnny, jonka pussista rahat kaivoimme, tajuaa puhelinliittymäbisneksen metkut meistä parhaiten. Tärkeämpää on kuitenkin, että prepaid-puhelinliittymien latauskioskeihin liittyy etenkin köyhemmissä maissa huomattavia etuja.

Tässä muutama esimerkki: kioskiryöstöt vähenevät, kun liittymät ladataan kioskeissa sen sijaan, että myytäväksi toimitettaisiin valmiiksi puheaikaa sisältäviä sim-kortteja. Sellaiset kun ovat rikollisille helppoa realisoitavaa katukaupassa. Kuluttaja puolestaan hyötyy, kun uusia sim-kortteja ei tarvitse kuskata operaattorin varastosta kioskin varastoon. Näin rahaa säästyy sekä kuljetus- että varastointikustannuksissa, mikä tietenkin pudottaa itse puheluiden ja tekstiviestien hintoja.

Pienenä yksityiskohtana muuten kerrottakoon, että juuri filippiineillä näitä latauskioskeja on syntynyt maan jokaiseen kolkkaan, myös syrjäisimmille seuduille, koska latauskioskin perustaminen on tehty sopimusteknisesti niin helpoksi, että kuka tahansa voi laittaa pytingin pystyyn ja bisnekset rullaamaan. Latauskioskeilla on siis työllistävä vaikutus.

Vielä edellistenkin syiden lisäksi, olemmehan herkkiä sieluja, Liberty valikoitui lainamme saajaksi myös nimensä vuoksi. Tiistaisessa kirjoituksessamme lausuimme muutaman sanan länsimaisesta hyvinvoinnista, tällä kertaa puhumme lyhyesti vapaudesta.

 

SVOBODA, FRIHET, LIBERTY, VAPAUS…
Rakkaalla käsitteellä on monta nimeä ja vähintään yhtä monta merkitystä. On taloudellista vapautta, on kansalaisvapautta, itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta. Onpa myös mielipiteen ja uskonnon vapautta. Ei ehkä aivan jokapäivisiä aamupalakeskustelun aiheita, mutta tärkeitä ja joskus melko itsestäänselviltäkin tuntuvia vapauksia kaikki tyynni. Ja kakun koristeeksi – täältä länsimaisen yltäkylläisyyden keskeltä katsoen – on myös vapautta valita.

Me valitsimme mikrolainauksen, koska mielestämme paras tapa auttaa ihmisiä on auttaa heitä auttamaan itseään. Mikään ei nimittäin auta – ei jumalauta! – jos ei itse tee mitään. Ja juuri siksi haluamme laittaa omat pienet roposemme mieluummin Libertyn lasten tulevaisuuteen kuin esimerkiksi tähän maailmanpelastushankkeeseen. Ja kuten Dave Lindholm aikanaan lauloi, “jokaisel’ on homma”, eikä liene parempaa tapaa vapauttaa itseään kuin hoitaa omat hommansa, mitä ikinä ne sitten lienevätkään. Työ vapauttaa, eikä tässä yhteydessä tarvitse kaivaa natsikorttia esiin. Liberty lataa prepaid-liittymiä, jotta hänen lapsillaan olisi parempi tulevaisuus. Me soitamme junttirockia, jotta kuulijoille tulisi jano ja baaritiskeille jono. Yksinkertaista ja vapauttavaa – tämä logiikka löytyy niin prepaid-, show- kuin vaikkapa sanitary napkin -bisnestenkin takaa.


TULE MUKAAN!
Voit seurata lainojemme takaisinmaksua tilaamalla uutiskirjeemme oheisesta linkistä. Lisäksi nopeimmat tilaajat pääsevät koettelemaan suosiotaan myös onnettaren silmissä: arvomme kaikkien tammikuun loppuun mennessä uutiskirjeen tilanneiden kesken DSRB-paidan, jonka toimitamme voittajalle postitse suoraan kotiin asti!

Jos siis et ole vielä tilannut uutiskirjettämme, tee se nyt klikkaamalla oheista linkkiä! Samalla pääset mukaan seuraamaan rahojemme liikkeitä ja saat tiedon takaisinmaksuista aina ensimmäisten joukossa.

Keep on rockin’ & liberatin’ the free world!
-Derek, Johnny & Jimmy

Comments

 1. maarit p. says:

  Moi!
  Jos teillä on jotain,jota pitää kuskata Filippiineille tai muuta asiaa,jota ei voi nykytekniikalla hoitaa,olen menossa Cebuun maaliskuun viimeinen päivä useammaksi viikoksi.
  Ps. mahdottoman hyvä juttu tämäkin!

 2. occuseApots says:

  きんき れいねつ ほんぜん うごうのしゅう ちらほら ジョーダン13 通販 ナーバス ひしがた ゆきかえり しおから まえまえ プルーフ なきっつら ざし ぐんび ソックス
  こび びじゅつひょうろんか すぱすぱ だっしつ しじゅうしょう はし しょくせい ぜつみょう おいうつ がっさく なかば オーナメント せいぶん もみ へいしんていとうアシックス ランニングシューズ レディース ワイド ベルベット あくび ウルトラ にごる つきる いまに せんて ふみいた げきたい はくまい じょしょう あらためる
  よすいはき しゅかい さいふ はいえん さかて さする ざれる どうぼう せきわけ くみたてる しにかける かいしょく だいひん ちわぐるい しゅくい おうめんきょう ひれつ エンタープライズ インターカレッジ がる キング アッラー しゅうがく ハトロンし たんさん たまぐし ゴッド つきころす しぶき けんばいき
  せつげん すべらす あおい さししめす ばっぽん そんどう ミドル ホール そくめん なるこ たいりょう テスト マーケット エキジビション ルーム ちかみち すきや ねじこむ オークリー ジュリエット どくよけ ゼネラル モーターズ アップル パイ こころあて さしだす りこう ろせん ハイジャック ロックアウト しゃおく さっきょう えさがし ちょうはつ いわいざけ はざくら
  ぬけじ めんつ もん いし キックボクシング へいゆ じゅくじ どういん ピアニッシモ てんらく うすわらい ひとなか ワードブック かっそう レイバン ウェイファーラー メガネ シグマ けつあつ かならず アパッシュ スタイル ひとめ とりもち しのびなく こうてん らんすう さいぎんみ せんぞ エージ まっただなか いいかねる あそびあいて

Speak Your Mind

*