Neuvostoliittolainen perseenrapsutin

Ja niin sitä mennään!

Viikon kovin puheenaihe Suomessa ei suinkaan ole ollut orkesterimme studiosessiot, vaan sosiaaliturvan muuttaminen vastikkeelliseksi. Esimerkiksi ministeri Paula Risikko (kok) on ehdottanut työttömille puolentoista–kahden tunnin päivittäistä duunia, joka järjestettäisiin jotenkin ja jossain. Duunin voisi lisäksi itse valita työtehtäväpankista kätevästi netistä. Ylen radiohaastattelussa Risikolta tivattiin hieman konkretiaa siihen, miten ja kuka nämä työt järjestäsi, ja ministeri vastasi ajatuksena olevan, että “työ on parasta sosiaaliturvaa”.

Tämän päivän Helsingin Sanomat uutisoi lisäksi, että hallitus kaavailee nyt työttömille velvollisuutta ottaa vastaan tarjottu työ maksimissaan 180 kilometrin yhdensuuntaisen matkan päästä kotoa. Esimerkiksi täältä Tampereelta työtön voisi mennä päivittäin pariksi tunniksi hommiin Seinäjoelle, jonne juna puksuttaa tunnissa ja vartissa, ja lysti kustantaa 30 euroa suunta. Nopeaa matematiikkaa: kympin tuntiliksa, kaksi tuntia duunia, 60 euron matkakulut ja työpäivään käytetty aika 6 tuntia. Äkkiseltään laskettuna tämä vaikuttaa varsin vedenpitävältä ajatukselta, ainakin mitä kansakunnan kestävyysvajeen poistamiseen tulee.

Moni tietää vitsin neuvostoliittolaisesta perseenrapsuttimesta. Se oli muuten hyvä laite, mutta se oli liian iso mahtuakseen perseeseen eikä se toisaalta soveltunut esimerkiksi selän rapsuttamiseen. No, olipahan ainakin tehty Neuvostoliitossa.

Viikon uutisia lukiessa ei ole voinut välttyä ajatukselta, että hallituksen kaavailuissakaan ei ole muuta vikaa kuin se, että ne eivät toimi käytännössä ja että ne tulevat lisäksi kalliimmaksi toteuttaa kuin mitä saadaan takaisin. Pisteet kuitenkin siitä, että kokoomuslaisen ministerin ajatukset ovat “Made in Neuvostoliitto”.

Meillä muuten olisi tarjota töitä parille seinäjokelaiselle työttömälle. Hommia olisi pariksi tunniksi lauantaina 5.10. Tampereella Ravintola A’la Pispalassa, jonne tarvitsemme lipunmyyjiä. Keikalle on vapaa pääsy, joten aiempaa kokemusta lipunmyyntityöstä ei edellytetä.

Jos pesti kiinnostaa, ota yhteyttä ja kysy lisää ennen kuin hallitus ottaa yhteyttä sinuun!

Derek Sindel Rock Band live @ A'la Pispala 5.10.2013

Speak Your Mind

*