Historia

Orkesterimme kivikkoinen taival alkoi jo viime vuosituhannella, ja matkan luonteeseen on alusta pitäen kuulunut se, että tavoittelemme mammonaa, emme niinkään mainetta tai kunniaa. Niinpä kengänkannoissa ja bluesöljyissä on aina löytynyt. Hardblues is a state of Maine!

“Derek Sindel Rock Band on erikoisen pirullinen yhtye: bändistä liikkuu kasapäin huhuja, vaikka itse orkesterista juuri kukaan ei ole edes kuullut.” -Jonna M., Wild East Blues Magazine

ELÄMÄ SYNTYMISEN JÄLKEEN… (1999-2004)

Derek Sindel’s Life After Borning Band toimi vuosituhannen vaihteessa vaihtelevalla menestyksellä ja vaihtelevalla kokoonpanolla luoden pohjan nykyiselle hardbluestriolle. Alkuajoilta elämään jäivät tarinat muun muassa nahkaanpukeutuneesta naisesta ja hiljaisesta tytöstä.

Derek Sindel Rock Band syntyi edeltäjänsä raunioille työläisten juhlan aikoihin vuonna 2005, ja siitä lähtien orkesterimme on tehnyt kivikkoista matkaa kohti Mainen kukkuloita – edelleen vaihtelevalla menestyksellä, mutta sentään samalla kokoonpanolla.

TUHANNEN KAPAKAN KAUTTA… (2005-2008)

Lopppuvuodesta 2005 julkaisimme ensimmäisen EP:mme, bändin nimeä kantavan kuuden biisin tallenteen. EP:stä tehtiin kaksi painosta, jotka molemmat myytiin nopeasti loppuun. Ghettoplatinaan kysyntä ei kuitenkaan aivan riittänyt.

Äänite loi joka tapauksessa pohjan bändin soundille ja sielulle sekä lähetti triomme ensimmäiselle pitkälle kiertueelle savuisiin kapakoihin. Aloitimme kiertueen suuressa maantienvarsijuottolassa, joka sijaitsi ei-missään, ja päätimme reissun pieneen kadunvarsikapakkaan postinumeroalueella 33500.

 

POHJOIS-EUROOPAN VALLOITUS… (2008-2011)

Rock’n'rollin käsikirjoitukseen kuuluu, että kaikki maailman bändit, tunnetut ja täysin tuntemattomat, joutuvat tekemään ”sen vaikean kolmoslevyn.” Me kohtasimme vaikeudet jo toisella äänitteellä.

Vuonna 2008 ryvettynyt retkueemme julkaisi viiden biisin verran uutta materiaalia Rautatie-EP:n muodossa. Levystä julkaistiin edeltäjänsä tapaan kaksi painosta, tällä kertaa 50 kappaleen numeroitu painos sekä tavallisille ihmisille suunnattu tavallinen painos. Ghettoplatina jäi yhä haaveeksi, vaikka markkinoinnissa kaikki oli otettu huomioon.

Rautatie-EP avasi orkesterillemme kuitenkin ovet Pohjois-Eurooppaan asti, tosin Oulua ylemmäksi ei vauhtimme riittänyt. Mutkia oli näinäkin vuosina matkassa, mutta kummitusjunassa riitti onneksi virtaa kotiinpaluuseen ja takaisin veturipuistoon.

Pohjois-Euroopan valloitusvuosina fanikantamme kasvua kuvaili osuvasti eräs kansainvälinen rocktähti: ”Siellä te vakiinnutitte asemanne tuntemattomien bändien kartalla. Suosittelen seuraavaksi Saksaa – siellähän menee läpi mikä vaan.”

 

MATKALLA MAINEEN… (2011-)

Orkesterimme elää uutta tulemista, ja tällä kertaa suuntanamme on Pohjois-Amerikan koilliskulmassa sijaitseva Maine. Sinne päästäksemme emme suinkaan aio pukeutua hyvin, vaan lähdemme matkaan jälleen kerran takki auki. Reissun soundtrackinä soi kolmas EP:mme, josta on julkaistu täysin ilmainen viiden biisin nettiversio sekä maksullinen kuuden biisin kokonaisuus, jonka voi ostaa joko digitaalisena osoitteesta http://dsrb.bandcamp.com tai cd:nä keikoilta. Levyn bonusraita ”Rautatie” on omistettu matkan varrella menehtyneelle Viljo ”Viki” Niemiselle. Kiikutamme osan levyn tuotosta ravintola Ison Gabrielin tippikippoon, kunhan reissusta selviämme.

Mukaamme matkalle Maineen toivotamme lämpimästi tervetulleiksi kaikki kohtalotoverimme, joille mikään vanha ei ole uutta.

“Rock’n'Roll is basically, mmm… Rock’n'Roll is basically Rhythm’n'Blues.” -Elvis Presley